sreda, 12. junij 2019

Nova identitarna knjiga Evropa narodovPred kratkim je izšla druga identitarna knjižna izdaja v slovenščini, Evropa narodov, ki so jo napisali aktivisti in podporniki slovenskega identitarnega gibanja. Pri knjigi so sodelovali tudi nekateri izmed znanih obrazov slovenske politike. Vendar pa so najbolj zanimiva poglavja, ki predstavljajo bistvo same knjige, spisali predvsem identitarci sami. Vsa poglavja so napisana jasno in razločno, poleg same obrazložitve identitarne ideje in koncepta Evrope narodov, ki predstavlja alternativo globalistični Evropski uniji, pa najdemo tudi veliko drugih tem. Knjiga bo tako zanimivo in poučno branje ne le za tiste, ki jih zanimajo načela in cilji identitarcev, temveč tudi za vse, ki jih na splošno zanimajo tematike kot so nacionalizem, etnopluralizem, velika demografska zamenjava, Kalergi načrt, trenutna kriza zahodnih družb in izrojenost zahoda, pa tudi vloga religije, tradicije in kulture znotraj vsake narodne skupnosti.  

Po predgovoru Igorja Kernela, in po kratkem pregledu samega identitarnega gibanja, najdemo v poglavju o nacionalizmu in globalizmu dobro, jasno in objektivno definicijo nacionalizma. Glede na pristranskost in negativno poročanje vseh  popularnih medijev, ko je govora o nacionalistih, katerih cilj je preprosto ohranitev in obramba svojega, je takšna objektivna in jasna definicija zelo dobrodošla! Poleg tega so v poglavju opisane tudi različne veje nacionalizma, tako izvemo  na primer za razlike med državljanskim nacionalizmom ( civil nationalism) in pa etničnim nacionalizmom. S samo opredelitvijo nacionalizma pa se srečamo tudi kasneje v poglavju, ki govori o problematiki nacionalšovinizma. To poglavje nam nudi sicer bolj splošno definicijo nacionalizma, ki naj bi bil predvsem defenzivne narave, torej manifestacija kolektivne samoobrambe naroda in njegove kulture, v nasprotju s šovinizmom, ki pa je le sprevržena, lažna različica nacionalizma, saj ne temelji na obrambi lastnega in na priznavanju pravice vsakega naroda do samoohranitve, temveč se rodi iz sovraštva in zaničevanja do drugih narodov.

V knjigi najdemo tudi dve poglavji, ki se ukvarjata s t.i. Kalergijevim načrtom, s čimer je ta knjiga odlična pridobitev za naš književni prostor, saj se ravno v tem načrtu skrivajo zametki današnje velike demografske zamenjave Evropejcev s tujimi rasami. Zato je poznavanje Kalergijevega načrta bistvenega pomena za pravilno razumevanje današnjega dogajanja na Zahodu, kot tudi za razumevanje ciljev politikov in njihovih globalističnih šefov, ki podpirajo in omogočajo to uničenje belih Evropejcev. Kalergijev načrt je opisan brez dlake na jeziku, ter podkrepljen z dejstvi, ki so lahko preverljiva na spletu, ter z neizpodbitnimi citati Kalergija samega. V knjigi najdemo tudi druga poglavja na tematiko množičnih migracij in t.i. »Velike zamenjave«, kot identitarci imenujejo demografsko zamenjavo avtohtonih Evropejcev, ki trenutno poteka pred našimi očmi. Poglavje o Marakeški deklaraciji opisuje na primer laži, ki se skrivajo za na videz lepimi besedami podpisnikov in podpornikov te deklaracije. V poglavju o demografskih težavah Evrope pa se srečamo s podrobnimi statistikami, ki nam žal, če ne bomo v bližnji prihodnosti preokrenili trenutnih demografskih trendov, ne obetajo nič dobrega. Tu je tudi poglavje o ponovnem vdoru islama v trdnjavo Evropo in pa poglavje, ki se ukvarja s pogansko-krščansko dediščino Evrope.

Poleg že naštetih tem, velik del knjige, kot je razvidno iz naslova, obravnava zgoraj omenjen koncept Evrope narodov. To bi bila Evropa nacionalnih držav, ki bi sodelovale med seboj na področju trgovanja in vojaških zavezništev, obenem pa bi bile popolnoma suverene, torej brez centralistične, Bruseljske nadoblasti, ki želi s pomočjo svojih institucij ustvariti Združene države Evrope. Takšni super državi avtorji te knjige ostro nasprotujejo, kot nasprotujejo tudi ideji o ustanovitvi skupne evropske vojske. Koncept Evrope narodov pa je vsekakor dobrodošla alternativa današnji evropski uniji, ki ji vlada, kot je lepo opisano v knjigi, neizvoljena evropska komisija. Sam način delovanja te komisije je jasno opisan v poglavju o levo-desnih iluzijah v Evropskem parlamentu. Dejstvo je, da so tako leve in liberalne, kot tudi desne in konzervativne stranke v Evropi danes večinoma v žepu mednarodne elite globalistov in da se resničen boj idej bije predvsem med nacionalizmom in globalizmom.

Kljub temu, da je knjiga kratka, ter jo lahko preberemo v enem popoldnevu, vsebuje zelo veliko raznolikih tem in je primerna tako za tiste, ki se prvič spoznavajo s temi idejami in temami, saj jim lahko služi kot odlična odskočna deska, kot tudi za tiste, ki so s temi temami že seznanjeni, saj ponuja jasne odgovore, statistike in opise konceptov, ki niso samo del identitarne ideje, temveč predstavljajo tudi širše poglede, ki spadajo v večji sklop pravega nacionalizma.

Knjiga je izšla pri založbi Nova obzorja, naročite pa jo lahko na tej povezavi: http://bit.ly/2Ka9TK6.

Poleg identitarnih aktivistov so pri pisanju sodelovali tudi publicist Igor Kernel, mag. Branko Grims, mag. Zmago Jelinčič Plemeniti in mag. Bernard Brščič.

Ni komentarjev:

Objavite komentar